Gündem

Çene Dolgusu Kimlere Uygulanır?

Çene Dolgusu Kimlere Uygulanır?

Çeşitli sorunların ortadan kaldırılması için çene dolgusu yapılabilir. Çenede gözlemlenen birtakım sorunlar için çene dolgusuna başvurulsa da her zaman yeterli olduğunu söylemek doğru olmaz. Dolgunun yeterli olmadığı durumlarda cerrahi işlemlere başvurmak daha iyi olacaktır.

Çene Dolgusuna Neden İhtiyaç Duyarız?

Çenesinde şekil bozukluğu olan kişiler uzman doktorlara başvurarak hangi tedavi yöntemlerine başvurması gerektiğini öğrenmelidir. Danıştığınız doktor uygun görürse çene dolgusu ya da diğer estetik işlemlere başvurmanızda sakınca yoktur.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Uzmanlar dolgu işlemi için çoğunlukla hyalüronik asit içerikli malzemeler kullanır. Çeneye bağlı çoğu bozuklukların giderilmesi için dolgu işlemi uygun görülüyor. Araştırma yaptığınız zaman hangi durumlarda daha çok tercih edildiğini öğrenebilirsiniz. Çene dolgusu esnasında çeneye özel dolgu enjekte edilir.

Çene Dolgusu Ağrılı Mıdır? İşlem Ne Kadar Sürmektedir?

Çene ucu çok sivri ya da düzse dolgu işlemi yaptırılabilir. Çenenin belirsiz olması da sebepler arasında yer alıyor. Çene ucunuzda derin gamzesi varsa acısız ve kısa süren bu işlemden yararlanmanızda herhangi bir sakınca yoktur.

Ne Sıklıkla Tekrarlanmalıdır?

Çene hattında sarkmalar meydana geldiği için çene dolgusu yaptıran kişiler, etkisini 1-2 yıl boyunca görür. Bunun yanı sıra çene ucunun geniş olduğu durumlarda da çene dolgusunu tercih etmeniz mümkündür.

Çene Dolgusu Fiyatları

Çene ucu geride olan birçok insan dolgu işlemine başvuruyor. Bahsedilen sebepler en çok gerekli görülen durumlardır. Fakat bunların haricindeki durumlarda da çene dolgusu yaptırıldığı görülür. Yüzde görülen estetik bozuklukları düzeltmek için öncelikle alanında uzman doktorlarla görüşmelisiniz. Böylece yüz orantısını hangi unsurların bozduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Tedavi planının oluşturulması durumunda çene dolgusu fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılmaz?

Hamile, cilde bağlı iltihaplanma ve uçuk gibi durumlardan birine sahip değilseniz dudak dolgusu işleminden kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Dudak dolgusunun yapılmasının sebeplerinden birisi yaşlanmaya bağlı olarak görülen dudak kenarı sarkmasıdır. Bunun yanı sıra dudağını şekillendirmek, hacmini büyütmek ve asimetrik görünümü ortadan kaldırmak isteyen kişiler de yaptırabilir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Günümüzde oldukça popüler konuma sahip olan dudak dolgusu estetik bir işlemdir. İşlem sırasında cilde hacim kazandırmasıyla bilindiği için hyalüronik asit kullanılır. Hyalüronik asit, dokularınızı onarırken aynı zamanda cildinizi pürüzsüzleştirir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Uzmanların dudak dolgusu için kullandığı hyalüronik asit, dudağın yapısıyla uyumludur. Doğal sonuç elde edilmek istendiği zaman hyalüronik aside başvuruluyor. Dudak dolgusu kısa süren bir işlemdir. Aynı zamanda herhangi bir acı hissetmezsiniz.

Dudak Dolgusu Yöntemleri Nelerdir?

Kalıcı dudak dolgusu yaptırılmadığı zaman en çok tercih edilen madde hyalüronik asittir. Dudak dolgusu çeşitleri şekillerine göre farklı isimlendirilir. Bunlardan birisi Afrodit dudak dolgusudur. Tahmin edilebileceği üzere adını güzellik tanrıçası Afrodit’ten alan bir dolgudur.

Burun Dolgusu Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Burun ucunu kaldırmak istiyorsanız ve ameliyatsız işleme ihtiyacınız varsa burun dolgusu tam size göredir. Burun sırtını düzleştirmek dolgu işlemi sayesinde mümkün hâle gelmiştir. Asimetrik bir görünüme sahipseniz burun dolgusu için uzmanlarla görüşmenizde sakınca yoktur.

Burun Dolgusu Kimlere ve Neden Uygulanır?

Ameliyatsız olduğu için burun dolgusu sırasında acı ve ağrı hissedilmez. İşleme başlamadan önce sürülen anestezik krem yaklaşık 15-20 dakika bekletilir. Dezenfekte işlemi ise antiseptik solüzyonla yapılıyor.

Burun Dolgusu Fiyatları

Burunda uygulama yapılacak bölgelere aşırıya kaçmayacak şekilde dolgu malzemesi enjekte edilir. Bu işlem sayesinde burun ucu kaldırılır ve eğrilikler giderilir. Ortalama 15-20 dakika süren burun dolgusu, farklı fiyat aralıklarına sahiptir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu